EN
сите категории

Решение за систем за складирање енергија

Дома>Добавувач на производи>Решение за систем за складирање енергија

1
2
3
4
5
6
Решение за систем за складирање енергија
Решение за систем за складирање енергија
Решение за систем за складирање енергија
Решение за систем за складирање енергија
Решение за систем за складирање енергија
Решение за систем за складирање енергија

Решение за систем за складирање енергија


HNAC може да ги снабдува производите за складирање енергија кои вклучуваат интегрирана машина за оптичко складирање, конвертор за складирање енергија и складирање енергија од типот кутија:

1. Интегрирана машина за оптичко складирање: Интегрираната машина за оптичко складирање е уред кој е поврзан со фотоволтаичната низа, системот на батерии и мрежата (и/или оптоварувањето) за да се реализира конверзија на електрична енергија. Може да го контролира процесот на фотоволтаично празнење и процесот на полнење и празнење на батеријата. Извршувајќи AC-DC конверзија, може директно да снабдува AC оптоварување без електрична мрежа.

2. Конвертор за складирање енергија: Во електрохемискиот систем за складирање енергија, кој е уред кој е поврзан помеѓу системот на батерии и мрежата (и/или оптоварувањето) за да се реализира двонасочната конверзија на електричната енергија. Може да го контролира процесот на полнење и празнење на батеријата и да врши конверзија AC-DC. Исто така, може директно да го напојува оптоварувањето со наизменична струја.

За горенаведените два уреди, малите производи за складирање енергија може да се применат на сценарија како што се домашно напојување, теренско напојување и комуникациски базни станици, а големи и средни производи за складирање енергија може да се применат на сценарија како што е енергија од страна на генерирање складирање, складирање на енергија од страна на мрежата и складирање на енергија на микромрежата.

3. Складирање енергија од типот на кутија: За целите на промоција и примена на производот, развиени се четири стандардни PCS производи со контејнер, четири стандардни производи за интегрирана кабина со засилувач на PCS и други производи за складирање енергија од типот PCS кутија и системи за складирање енергија од типот на кутии. може да се прилагоди и развие. Системот за складирање енергија може да се прилагоди и дизајнира според различните потреби на корисниците. Може да ги исполни барањата на различни сценарија и различни капацитети, како што се врвно бричење/модулација на фреквенција, мулти-енергетски микро-мрежен систем и брзо сечење резервно напојување.

Поднесете истрага
производ вовед

Карактеристиките на трите главни категории производи за складирање енергија вклучуваат интегрирани машини за оптичко складирање, конвертори за складирање енергија и складирање енергија од типот кутија:

1. Интегрирана машина за оптичко складирање:
А. Интегрираното решение поддржува истовремен пристап на товари, батерии, електрични мрежи, дизел генератори и фотоволтаици;
Б. Интегрирана EMS функција, напојувањето е безбедно и стабилно, а стапката на искористување на новата енергија е максимизирана;
В. Беспрекорно префрлување помеѓу состојби на мрежа и надвор од мрежа, непречено снабдување со оптоварување;
D. Целосна заштитна функција за заштита на сè-во-едно машината и батеријата;
E. Флексибилна поддршка за литиумски батерии и оловни батерии
Ф. Фотоволтаичниот контролер може да се прошири за да се олесни флексибилната конфигурација на фотоволтаичниот капацитет

2. Конвертор за складирање енергија:
А. Со интелигентна компензација на реактивна моќност и функции за хармонична компензација, ефикасно го подобрува квалитетот на електричната мрежа;
Б. Со островска заштита и нисконапонско возење низ функција (може да се постави);
В. Интелигентна работа напред и назад за да се подобри доверливоста на системот;
D. Дизајнот на DSP ја реализира целосно дигиталната контрола на модулот за конвертор за складирање енергија;
Д. Повеќекратни безбедносни заштити, AC и DC заштита над и под напон, заштита од краток спој;
Ѓ. Усвојување напредна технологија за корекција на факторот на моќност за да се намали интерференцијата на хармониците во електричната мрежа;
G. Има капацитет на оптоварување со половина бран и добра приспособливост на товарот.

3. Складирање на енергија од типот кутија:
А. Приспособлив дизајн за да се задоволат различните потреби на клиентите;
Б. Архитектура на системот BMS на три нивоа, безбедна и сигурна;
В. Висока системска интеграција, интегриран батериски систем, компјутери, систем за управување со енергија, систем за контрола на температурата, систем за заштита од пожари, систем за контрола на пристап итн.;
Г. Вклучувајќи изолиран и неизолиран тип;
E. Префрлувањето во милисекунда може да се користи како резервно напојување за важна опрема;
F. Има целосна комуникација, мониторинг, управување, контрола, функции за рано предупредување и заштита, долгорочно континуирано и безбедно работење, откривање на статусот на работата на системот преку компјутерот домаќин, можности за целосна анализа на податоци и функции за итно напојување.

1
2
3
4
5
6
Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории