EN
сите категории

Систем за возбуда

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Систем за возбуда

1
4
Истовремено
3
作为主图首要显示
要在下面的详细图片里显示
2
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор
Систем за возбудување базиран на микропроцесор

Систем за возбудување базиран на микропроцесорСистемот за побудување главно треба да обезбеди струја во намотките на роторот на хидрогенераторот за да се воспостави магнетно поле. Директната струја обично се користи за градење на магнетното поле.

Главните функции на системот за возбудување имаат 5 точки:
1. Напојувајте ја струјата на возбудување на синхрониот генератор и прилагодете ја струјата на возбудување;
2. Обезбедете принудно возбудување за подобрување на стабилноста на електроенергетскиот систем;
3. Генераторот е принуден да се демагнетизира за да се ограничи пренапонот;
4. Тој е во статус на де-возбуда кога ќе се појави краток спој;
5. Реактивната моќност на генераторот се доделува додека работат повеќе единици.

Поднесете истрага
производ вовед

Главните карактеристики на системот за возбудување

1. Стандардна вградена структура;              
2. 3-фазен целосно контролиран мост;
3. Самоадаптивен метод на регулирање;                  
4. За голема моќност, може да се дизајнира со двојни мостови или мулти-мостови;
5. Коефициент за изедначување на струјата со повеќе мост > 0.95;         
6. Директен приказ (екранот на допир е опционален);   
7. Голема способност за возење со импулси;
8. Целосна функција за самопроверка;                                      
9. Целосна лимитирачка заштитна функција;
10. Сигурно напојување со двојно напојување. 

1,作为主图首要显示,同时,要在下面的详细图片里显示
3
6
2
4
5
Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории