EN
сите категории

Генератор

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Генератор

主图-首要显示
1
2
3
4
5
6
放图片展示即可
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја
Трифазен синхрон генератор на наизменична струја

Трифазен синхрон генератор на наизменична струјаГенераторот е синхрон генератор со наизменична струја, кој е управуван од водена турбина и ја претвора механичката енергија во електрична енергија.
Го користи принципот на електромагнетна индукција за претворање на механичката енергија во електрична енергија.

Капацитетот на генераторот се движи од 50 kW до 120,000 kW и има способност да произведе една машина со капацитет од 200,000 kW. Максималната големина на рамката на генераторот може да достигне 9200 mm, максималната брзина на вертикалната единица може да достигне 750 r/min, максималната брзина на хоризонталната машина може да достигне 1000r/min, а нивото на изолација е класа F, максималниот напон на серпентина е 13.8 kV.

Поднесете истрага
производ вовед

Генераторот има три класификации:

1. DC генератор/алтернатор;
2. Синхрон генератор/асинхрон генератор;
3. Еднофазен генератор/трифазен генератор.

Трифазните синхрони генератори со наизменична струја главно се користат во хидроцентралите.
Трифазните синхрони генератори со наизменична струја се поделени на хоризонтални и вертикални типови според распоредот на вратилото.

1
2
3
4
5
6

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории