EN
сите категории

Гувернер

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Гувернер

图
1
2
3
4
5
6
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)
Регулатор на брзина (гувернер)

Регулатор на брзина (гувернер)Гувернерот го прилагодува отворот на водилката врз основа на отстапувањето на брзината на единицата за да ја постигне целта за промена на излезот и одржување на брзината стабилна.

Задачата на системот на гувернер е континуирано прилагодување на излезната моќност на единицата на генераторот на хидротурбината за да ја одржува брзината (фреквенцијата) на единицата во наведениот опсег на номиналната брзина (фреквенција).

Гувернерот е применлив за единечните и двојните системи за регулирање на сите типови водени турбини од 1MW-100MW, вклучувајќи го типот Francis, типот на аксијален проток, типот на вкрстен проток и типот на импулси, итн.


Поднесете истрага
производ вовед

Главните карактеристики на гувернерот

1. Да се ​​напојува со вода (AC 220V и DC 220V во исто време), висока доверливост;

2. Прифатете ја напредната технологија за дигитална контрола PWM;

3. Бидете опремени со дигитален вентил и стандарден вентил на хидрауличната индустрија со висока доверливост и силна отпорност на масло;

4. Да се ​​обезбеди технологија за контрола на PLC, која носи средно време до дефект за целата единица до 50000 часа или повеќе;

5. Користете го екранот на допир во боја како HMI, за да може да се прикажува доволно, јасно и прецизно и лесен за ракување;

6. Да биде дизајниран со различни режими на работа, вклучувајќи регулација на фреквенција, отворена регулација, регулација на моќност и контрола според нивото на водата итн.

7. Поставете ги границите за електрично отворање, флексибилни и сигурни за работа;

8. Компонентите се заменливи и лесни за одржување.

1
2
3
4
5
6
Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории