EN
сите категории

Хидраулична турбина

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Хидраулична турбина

图
1
2
3
4
5
6
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет

Вертикална Францис турбина за хидроцентрала со среден и голем капацитет
Хидрауличната турбина е енергетска машина која ја претвора енергијата на протокот на вода во ротирачка механичка енергија. Турбините Френсис можат да работат на висина на вода од 20-700 метри. Излезната моќност се движи од неколку киловати до 800 MW. Има најширок опсег на примена, стабилна работа и висока ефикасност.


Францис турбините се поделени на два вида: вертикална Францис и хоризонтална Францис.

Поднесете истрага
производ вовед

Вертикалните Францис турбини имаат поголема ефикасност од хоризонталните турбини, кои имаат подобра оперативна стабилност. За поголемите турбини, вибрациите влијаат на стабилноста на работата, додека вертикалните турбини имаат многу подобра стабилност.

HNAC ги снабдува вертикалните Францис турбини до 150 MW по единица, што обично се користи во турбини со мешан проток со среден и голем размер.

Индивидуализираниот дизајн со најсовремена технологија обезбедува најголема ефикасност, најдолг животен век и обезбедува извонредна профитабилност.

1
2
3
4
5
6

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории