EN
сите категории

Меномер

Дома>Добавувач на производи>Меномер

1
2
3
4
5
6
Ултразвучен мерач на вода
Ултразвучен мерач на вода
Ултразвучен мерач на вода
Ултразвучен мерач на вода
Ултразвучен мерач на вода
Ултразвучен мерач на вода

Ултразвучен мерач на вода


Ултразвучниот водомер е развиен врз основа на принципот на ултразвучно мерење на методот на разлика во брзината на ширење. Инструментот ги интегрира мерењето, пресметката и приказот заедно и ја усвојува технологијата за потрошувачка на микро-енергија. 1 ќелија батерија може да се користи повеќе од 6 години и може да го реализира точното мерење на минималниот проток од 0.01 m³/h. Има функција на исправување и стабилизирање на протокот на вода за измереното водено поле, кое не е нарушено од брановидниот проток и турбуленцијата во водното поле, што го прави мерењето попрецизно и посигурно; Во меѓувреме, инструментот има карактеристики на мал волумен, добра стабилност и силна способност против мешање.

Поднесете истрага
производ вовед

Детални карактеристики за ултразвучниот водомер:

1. Технологијата за мерење на ултразвучен проток е усвоена за да се реализира инсталација со повеќе агли, а мерењето на инструментот не е засегнато, а губењето на притисокот на цевководот е минимизирано;
2. Структурата на цевката за водомер со ултразвук нема механички подвижни делови, нема механичко абење, што е погодна за долготрајна употреба;
3. Цевките се направени од еколошки бакар, црвено ковање и CNC прецизна обработка;
4. Кога цевководот е празен или течната состојба е статична долгорочно, може да влезе во функцијата за автоматско заштеда на енергија;
5. Со чипот за складирање податоци E2PROM, може да заштеди складирање на податоци во историјата 8 месеци;
6. Заштеда на податоци во реално време: Податоците како што се кумулативниот проток и брзината треба периодично да се зачувуваат.
7. Со функцијата на вентилот за автоматско чистење на грешки, задоцнет потсетник, задоцнето затворање на вентилот, може да обезбеди стапка на полнење на снабдувањето со вода, а системот за управување може да биде далечински управувач;
8. Специјално дизајнираното коло за земање примероци на сигнал гарантира дека сигналот нема да биде искривен под различни услови, со што се обезбедуваат точни и сигурни параметри за мерење.

1
2
3
4
5
6

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории