EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

181 милион! HNAC победи на понудата за набавка и инсталација на електромеханичка опрема за хидроцентралата Кандаџи во Нигер

Време: 2021-05-25 Посети: 158

图片 1

Неодамна, компанијата го доби „Известувањето за победничка понуда“ издадено од China Gezhouba Group International Engineering Co., Ltd., со кое се потврдува дека HNAC е победничкиот понудувач за проектот за снабдување и инсталација на механичка и електрична опрема на хидроцентралата Кандаџи во Нигер. Победничката понуда беше 28,134,276.15 УСД (еквивалент на приближно 18,120.72 CNY Десет илјади).

Хидроцентралата Кандаџи во Нигер е еден од важните проекти на иницијативата „Еден појас, еден пат“. Електраната има инсталирана моќност од 130 MW и просечно годишно производство на електрична енергија од приближно 617 милиони киловат-часови. Тоа е убедливо најголемата хидроцентрала во Нигер. Проектот се наоѓа на околу 180 километри возводно од Ниамеј, кој е главен град на Нигер. Тој се фокусира на производството на електрична енергија и ги зема предвид и снабдувањето со вода и наводнувањето. По завршувањето на проектот, тој во голема мера ќе го реши недостигот од снабдување со електрична енергија во главниот град на Нигер, Ниамеј и неговите околни области, ќе му помогне на Нигер да се ослободи од тешкотијата да се потпира на увоз за електрична енергија и ќе го промовира локалниот економски развој. За време на изградбата на проектот, тој исто така ќе обезбеди повеќе работни места за да негува голем број технички таленти за Нигер.
Во последниве години, бизнисот на компанијата во Централна и Западна Африка се развива добро, а нејзините производи и услуги се вкорениле во Сиера Леоне, Сенегал, Централноафриканската Република, Екваторијална Гвинеја и други земји. Победата на понудата дополнително ќе го прошири влијанието на компанијата на западноафриканскиот пазар. Компанијата, исто така, ќе ја искористи оваа можност за постојано да го подобрува нивото на услуги и да придонесе за кинеско-африканската соработка.

Претходно: [Проект Вести] Електричната централа Ченжу Џиукаипинг за складирање енергија беше успешно поврзана со мрежата за пробна работа

Следно: HNAC ѝ помогна на окружната пумпна станица за земјоделство и вода на округот Хујанг Успешно одржан час за обука за вештини за работа и одржување

Жешки категории