EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

Добри вести | HNAC Technology Co., Ltd ја доби понудата за проект за нуклеарна централа за вода Гуангдонг Јуехаи Вулан

Време: 2021-08-27 Посети: 194

Неодамна, HNAC Technology Co., Ltd. успешно ја доби понудата за третата серија на проект за набавка на опрема на Guangdong Yuehai Water Affairs во 2021 година, делот за понуда за потопениот систем за ултрафилтрација на нуклеарната централа за вода Лам. Проектот припаѓа на фабриката за вода Ланхе и на проектот за проширување на потпорната цевководна мрежа во округот Нанша, Сити Гуангжу, со капацитет за обработка од 150,000 m³/д. Таа се справува со зголемената побарувачка за вода на целиот нов округ Нанша. Тоа е клучен проект за јавна поддршка и проект од корист во округот Нанша, Гуангжу.

3 图片

Проектот ќе користи наредени езерца и напредна напредна технологија за третман со ултрафилтрациона мембрана, која не само што го обезбедува квалитетот на водата на фабричката вода туку и заштедува земјиште. Во исто време, проектот го воведува и концептот на „паметни работи со вода“, потпирајќи се на напредна компјутерска мрежна технологија, ГИС технологија, БИМ технологија и технологија за управување со бази на податоци од големи размери за да се изгради структура на централизиран систем за управување и децентрализирана контрола за да се изгради практичен, безбеден, доверлив и сеопфатен систем за клиентите, Ефикасен урбан и паметен информациски систем за работи со вода, ефикасно подобрување на ефикасноста на управувањето и економичноста на клиентите.

Проектот за проширување на нуклеарната централа Лам е уште едно типично достигнување во областа на третман на комунални води со мембранскиот метод на HNAC Technology, со што го означува развојот на бизнисот за општински третман на вода на компанијата на ново ниво. Како водечко претпријатие во областа на домашниот општински третман на вода, HNAC ќе работи со своите подружници Beijing Grant и Kanpur за да се потруди да ги заврши градежните задачи навреме со квалитет и квантитет.


Дополнителни информации:

Со брзиот развој на новата област Нанша, постојното снабдување со вода постепено не можеше да ја задоволи зголемената побарувачка за вода. Како еден од главните извори за водоснабдување во Новата област Нанша, нуклеарната централа Лам е изградена околу 30 години, конвенционалните капацитети за прочистување на водата се стари, системот за автоматска контрола е нецелосен, а квалитетот на ефлуентната вода е нестабилен. Неопходно е да се забрза завршувањето на проектот за проширување на нуклеарната централа Лам и истовремено изградбата на главниот фабрички цевковод. По завршувањето на проектот, дневниот капацитет за производство на вода на нуклеарната централа Ланхе ќе се зголеми од 30,000 тони на 150,000 тони, при што ќе имаат корист 300,000 луѓе во трите градови Донгчонг, Даганг и Ланхе во северниот дел.

Претходно: HNAC учествуваше на 2-та кинеско-африканска економска и трговска изложба

Следно: Претседателот на Централноафриканската Република присуствува на церемонијата на завршување на хидроцентралата Боали 2

Жешки категории