EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

HNAC интелигентно работење и одржување Забелешки за раст на бизнисот: Проект за одржување на системот за електрична енергија, возбудување и еднонасочна струја

Време: 2021-07-07 Посети: 186

[Водич]
Потпирајќи се на предностите на целиот индустриски синџир, силна техничка платформа, професионален тим за работа и одржување, зрел систем за управување и научни методи за работа и одржување, HNAC обезбеди зачувување на водата, хидроенергија, трансформација и дистрибуција, мрежи за дистрибуција на електрична енергија, животна средина заштита на третман на вода, и нова енергија. Корисниците во други области обезбедуваат услуги за работа, одржување и ремонт на опремата за да ви помогнат да ги решите проблемите како што се персоналот, управувањето, технологијата и придобивките. HNAC беше награден со „Водечки производител на интелигентно работење и одржување во Кина“ во јуни 2021 година.

图片 1

Со цел подобро да им служи на клиентите, HNAC се соочува со диверзифицираните потреби за производство на енергија и потрошувачка на енергија, а користејќи информациски технологии како што се Интернет на нештата, големи податоци и вештачка интелигенција, изграден е центар за податоци со повеќе енергија за IoT за да се постигне длабока интеграција на протокот на енергија и протокот на информации. Во моментов, центарот за податоци е поврзан со стотици локации за да го придружува безбедното и ефикасното функционирање на постројките за корисници.

图片 2

Во 2018 година, компанијата ги презеде проектите за одржување на електричен, возбудлив и DC систем на 13 пумпни станици во градот Беиџао. Со здрав систем за управување со одржување и одржување и добриот професионален квалитет на персоналот за работа и одржување на лице место, компанијата користи извонредна технологија за развој на електрични, возбудливи и DC системи итн. Опремата редовно се проверува и одржува. Во исто време, вонредна должност е за обилни дождови и поплави за да се постигне брза реакција на вонредни ситуации и да се обезбеди безбедно и стабилно работење на 13 пумпни станици. Поради оваа причина, работодавачот ни даде висок степен на признание и пофалби. По истекот на договорот, тој го освои првото место на наддавањето и го обнови договорот за одржување на електричниот, возбудувачкиот и еднонасочниот систем на 19 пумпни станици во градот Беиџао.

Проектна скала

Од 2018 до 2020 година, проектот за работа и одржување вклучува опрема за дистрибуција на електрична енергија на 13 пумпни станици, чиј број е 23 трансформатори, 75 високонапонски кабинети, 54 нисконапонски кабинети, 16 кабинети за кондензатори, 29 уреди за возбудување и еднонасочна струја. екрани;
Од 2021 до 2023 година, проектот за работа и одржување ќе се зголеми на 21 влезна станица и опрема за дистрибуција на електрична енергија во зградата за зачувување на вода, чиј број е 31 трансформатор, 92 високонапонски кабинети, 80 нисконапонски кабинети, 22 кондензатори. кабинети, и 30 уреди за возбудување и DC екран.

3 图片

Персонал

Тековниот тим за одржување се состои од 9 лица, вклучувајќи 1 водач на проектот со звање електромеханички или електричен на средно ниво и 8 персонал за одржување со сертификат за специјална работа (електричар).

图片 4

图片 5

Тимот за одржување редовно ја известува состојбата на опремата

Содржина на услугата

lРедовно спроведувајте проверка на опремата, одржување, ремонт и превентивни тестови.

lДежност за итни случаи и итен одговор на итни случаи.

lТехничка поддршка како модификација на опремата и техничка обука на дежурниот персонал.

lИнтелигентно управување и контрола на здравствената состојба на опремата.

图片 6

Тим за одржување за одржување на опремата

Претходно: HNAC учествуваше на 12. Меѓународен самит за инфраструктурни инвестиции и градежништво

Следно: [Проект Вести] Електричната централа Ченжу Џиукаипинг за складирање енергија беше успешно поврзана со мрежата за пробна работа

Жешки категории