EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

HNAC учествуваше на 12. Меѓународен самит за инфраструктурни инвестиции и градежништво

Време: 2021-07-24 Посети: 211

Од 22 до 23 јули, во Макао се одржа „12-ти Меѓународен форум за инфраструктурни инвестиции и градежништво“ коспонзориран од Кинеската меѓународна асоцијација на изведувачи и Агенцијата за трговија и промоција на инвестициите на Макао. На состанокот присуствуваа генералниот директор на HNAC International, Џанг Јиченг, заменик генералниот директор Ли На, помошникот генерален директор Чу Аоќи и директорот за маркетинг Киу Џинг.

图片 1

Хе Јиченг, главен извршен директор на специјалниот административен регион Макао, Фу Зијинг, директор на Канцеларијата за врски на Централниот комитет на Макао, Јао Џијан, заменик директор, Рен Хонгбин, помошник на министерот за трговија, Лиу Ксијанфа, специјален комесар на Канцеларијата на комесарот на Министерството за надворешни работи во Макао, Гао Каиксиан, претседател на Законодавниот совет на специјалниот административен регион Макао, и дипломатски претставници од 42 земји во Кина и шефовите на меѓународните финансиски институции копретседаваа со церемонијата на отворање на форумот. Како највлијателен настан во индустријата во областа на тековните меѓународни инфраструктурни инвестиции и градежништво, овој форум се одржа со тема „Спојување раце за промовирање на новиот развој на меѓународната инфраструктурна соработка“ и се одржа во комбинација на онлајн и офлајн методи. привлекување учесници од 71 земја и регион. Повеќе од 1,300 луѓе од повеќе од 500 единици во регионот присуствуваа за да разговараат за прашања како што се новите можности за развој на индустријата во пост-епидемиската ера, зелениот развој и финансиските иновации.

Во својот говор на свеченото отворање, Хе Јиченг изјави дека Меѓународниот инфраструктурен форум се разви во важна платформа за унапредување на изградбата на „Појас и пат“ и продлабочување на соработката меѓу Кина и земјите од португалско говорно подрачје во областа на инфраструктурата. China Unicom и правилата и стандардите "Soft Unicom" придонесоа за нивните силни страни.

图片 2

Хе Јиченг, главен извршен директор на Специјалниот административен регион Макао, одржува говор

Соочувајќи се со влијанието на новата епидемија на круна пневмонија, Рен Хонгбин се залагаше земјите да промовираат регионална инфраструктурна интерконекција, да постигнат комплементарни предности, да преговараат за заедничка изградба и да споделуваат резултати; да иновираат модели за инвестиции и финансирање, да ги прошират каналите за финансирање на инфраструктурата; промовираат зелен развој и иновираат за да водат нова инфраструктура

图片 3

Говор имаше помошникот министер за трговија Рен Хонгбин

На состанокот, Фанг Кјучен, претседател на Кинеската стопанска комора за странски изведувачи, претседаваше со објавувањето на Индексот на националниот развој на инфраструктурата „Појас и пат“ (2021) и Извештајот за националниот индекс за развој на инфраструктурата „Појас и пат“ (2021 година). ), за индустријата да ги сфати Трендовите и можностите на меѓународниот инфраструктурен пазар во пост-епидемиската ера обезбедуваат вредна референца и интелектуална поддршка.

图片 4

Фанг Кјучен, претседател на кинеската меѓународна асоцијација на изведувачи, претседаваше со форумот

Во овој период, претставниците и гостите на ХНАЦ остварија длабинска комуникација и размена за ризиците и предизвиците со кои се соочува развојот на инфраструктурата во земјите од „Појас и пат“ во новонастанатата ситуација и заеднички разговараа како да се применува енергијата, животната средина. заштита, зачувување на водата и индустриска информатизација во иднина. Здружете ги силите на терен за зајакнување на соработката и промовирање на имплементација на повеќе кооперативни проекти. Во исто време, тие, исто така, ги споделија своите искуства со претставниците во Кина од Кенија, Сенегал, Ангола, Перу, Зимбабве и други земји на теми како што се енергетска изградба, управување и контрола на работењето и одржување, и безбедност на руралните води. Како високотехнолошко претпријатие со мулти-енергетска IoT технологија како јадро, HNAC ефективно ќе комуницира со владата, претпријатијата и другите страни во однос на технологијата, производите и услугите и ќе истражува нови патишта и нови мерки за меѓународна соработка за заеднички промовирање Меѓународната инфраструктурна соработка може да придонесе за висококвалитетен и одржлив развој.

图片 5

Групна фотографија на учесниците на ХНАК

Претходно: Претседателот на Централноафриканската Република присуствува на церемонијата на завршување на хидроцентралата Боали 2

Следно: HNAC интелигентно работење и одржување Забелешки за раст на бизнисот: Проект за одржување на системот за електрична енергија, возбудување и еднонасочна струја

Жешки категории