EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

HNAC учествуваше на 2-та кинеско-африканска економска и трговска изложба

Време: 2021-09-30 Посети: 157

Од 26 до 29 септември 2021 година, во Чангша се одржува втората кинеско-африканска економска и трговска изложба со тема „Нова почетна точка, нова можност и нови дела“, спонзорирана од Министерството за трговија и Народната влада на провинцијата Хунан. Хунан. Г-дин Јанг Џиечи, Централниот комитет на Комунистичката партија на Кина, член на Политбирото и директор на Канцеларијата на Централниот комитет за надворешни работи, присуствуваше на церемонијата на отворање и одржа говор. Г-дин Ванг Ксијаобинг, претседател на Huaneng Automation Group, г-дин Џоу Аи, потпретседател на HNAC Technology Co., Ltd, г. Zhang Jicheng, генерален директор на HNAC Technology International и г. Liu Liguo, генерален директор на HNAC International ( Хонг Конг), сите учествуваат во „Форумот за инфраструктурна соработка Кина-Африка“ и низа тематски активности на форумот како што се „Специјална конференција за промоција за африканските земји“ и „Форум за соработка Кина-Африка за нова енергетска соработка 2021 година“ спроведени длабински дискусии со гостите за закрепнување и развој на кинеско-африканската инфраструктурна соработка во постепидемиската ера.

图片 1

 Г-дин Ванг Ксијаобинг, претседател на Huaneng Automation Group, одржа говор на тема „Иновативни модели за соработка и осветлена зелена Африка“ на „Форумот за соработка Кина-Африка за нова енергија во 2021 година“. Тој посочи дека во Африка има недостиг од електрична енергија, особено во субсахарските региони каде што бројот на луѓе без струја надминува 50%, а тоа е придружено со сериозни еколошки и санитарни проблеми. Тој предложи да се користи духот на патот на свилата како водич, со развојот на зелената енергија како јадро, преку иновативни деловни модели, истражување на размена на трговија и користење на богатите природни ресурси во Африка за да се формулираат енергетски планови кои се најпогодни за Развојот на Африка, за да се промовира здравиот развој на африканската екологија.

图片 2

HNAC е главна единица членка на Кинеската стопанска комора на странски изведувачи и заменик-претседател на Здружението на претпријатија за надворешна економска соработка во провинцијата Хунан. Со текот на годините, ние бевме посветени на спроведување на националната стратегија „Еден појас, еден пат“, продлабочување на енергетското поле и зајакнување на изградбата на инфраструктурата и техничката помош во земјите и регионите во развој.
Во оваа кинеско-африканска економска и трговска изложба, HNAC како колективна единица за прием на Централноафриканската Република, Република Нигер и Република Габон, усвојува комбинација од онлајн и офлајн режим за да ја промовира релевантната содржина на оваа изложба на амбасадори и официјални лица од повеќе земји Воспоставување канали за размена на информации за соработка во странство и отворање на поширок свет. ХНАЦ, исто така, спроведе длабинска комуникација и преговори со повеќе од десет домашни и странски компании во областа на новата енергија, новата инфраструктура, заштитата на животната средина и управувањето и постигна повеќе од 20 намери за соработка на меѓународни проекти во изградба и планирани за време на периодот на изложба. .

Претходно: Никој

Следно: Добри вести | HNAC Technology Co., Ltd ја доби понудата за проект за нуклеарна централа за вода Гуангдонг Јуехаи Вулан

Жешки категории