EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

Претседателот на Централноафриканската Република присуствува на церемонијата на завршување на хидроцентралата Боали 2

Време: 2021-08-12 Посети: 219

На 11 август 2021 година, реставрацијата и изградбата на хидроцентралата Боали 2, најголемата хидроцентрала во Централноафриканската Република преземена од HNAC, се одржа на локацијата на проектот во градот Боали, провинцијата Умберамбако, Централноафриканската Република.

图片 1

Претседателот на Централноафриканската Република Фаустин Алчанге Тувадра, претседателот на Националното собрание Саранги, премиерот Хенри-Мари Дондела, кинескиот амбасадор во Централна Африка Чен Донг, кинескиот советник во Канцеларијата за деловна соработка меѓу Кина и Африка Гао Тиефенг, Ирис, претставник на Групацијата на Африканската банка за развој, министер за енергија и развој на водите, гувернер и заменик гувернер на провинцијата Умберрам Бако, претседател на мисијата на градот Боали и член на парламентот, генерален директор на кинеско-африканската електрична енергија компанија и сродни функционери, На церемонијата присуствуваа претставници од China Gezhouba Group, HNAC Technology Co.,Ltd, Shanxi Construction Investment Group и други учесници учесници, претставници од градот Боали и претставници на масите. Сведок на повеќе од 300 пратеници од различни земји и локално население, претседателот Тувадела ја започна операцијата за производство на електрична енергија со еден клик, а локалните мејнстрим медиуми како Централноафриканската национална телевизија, „Занго Африка“ и Централноафриканската национална новинска агенција следеа и објавија во реално време. Менаџерот на проектот HNAC, Јанг Ксиан, беше поканет да присуствува на церемонијата на завршување во име на компанијата и го прифати „Претседателскиот медал“ доделен од претседателот на Централноафриканската Република.

Церемонија за доделување на награди

2 图片

Претседателот Тувадела одржа говор на церемонијата, срдечно честитајќи го завршувањето на проектот Боали 2 според распоредот и квалитетот. Тој рече дека производството на електрична енергија на проектот го реши проблемот со електричната енергија на локалното население и корист за локалното население. Тоа е сведоштво за долгогодишното пријателство меѓу двете земји. Тој искрено им се заблагодари на кинеските претпријатија за градежната поддршка дадена на Централноафриканската Република и високо ја пофали напорната работа на учесниците во проектот.

3 图片

Претседателот Тувадела го проверува проектот Боали 2

图片 4

图片 5

Претседателот Тувадра ја започнува операцијата за производство на електрична енергија со еден клик

Централноафриканската Република е земја без излез на море во центарот на африканскиот континент и една од најмалку развиените земји во светот. Националната стапка на покриеност со напојување е само 8%, а стапката на капитално напојување е само 35%. Хидроцентралата Боали 2 се наоѓа во градот Боали, провинцијата Умберамбако, Централна Африка. Електраната е во функција со децении од нејзиното завршување. Компонентите сериозно стареат, често се појавуваат дефекти, а ефикасноста на производството на електрична енергија е недоволна, што не може да ја гарантира дневната побарувачка на електрична енергија на локалните жители. . Во 2016 година, Африканската банка за развој одлучи да обезбеди помош на кинеската и африканската влада за реконструкција на електраната и далноводот од 10 MW во првата фаза од хидроцентралата Боали 2 и изградбата на втората фаза.

图片 6

Панорамски поглед на проектот

Проектот започна во февруари 2019 година и е завршен на 11 август 2021 година. тешкотии со висок дух за да се обезбеди непречено завршување на проектот.

图片 7

Завршувањето и официјалното пуштање во употреба на проектот не само што ја подобри локалната ситуација со недостиг на електрична енергија, туку има и позитивно влијание врз инвестициската, деловната и работната средина во Централна Африка, забрзувајќи ја социјалната стабилност и промовирајќи го економскиот развој. Тоа е клучен проект за егзистенција во Централноафриканската Република. .
Во иднина, HNAC и техничкиот персонал ќе продолжат да бидат стационирани на локацијата за да обезбедат оперативни, одржување и технички услуги за проектот.


Дополнителни информации

    Централноафриканската Република се наоѓа во центарот на африканскиот континент, граничи со Камерун на запад, Судан на исток, Чад на север и Конго (Киншаса) и Конго (Бразавил) на југ, со копнена површина од 623,000 квадратни километри. Централна Африка се наоѓа во тропските предели со топла клима. Температурната разлика во текот на годината е мала (просечната годишна температура е 26°C), но температурната разлика помеѓу денот и ноќта е голема. Целата година е поделена на сушна сезона и сезона на дождови. Мај-октомври е сезона на дождови, а од ноември до април е сушна сезона. Просечните годишни врнежи се 1000-1600 mm, кои постепено се намалуваат од југ кон север. Централна Африка е богата со водни ресурси. Главните реки ги вклучуваат реката Убанги и реката Вам. Таа е една од 49-те најмалку развиени земји објавени од Обединетите нации. Повеќе од 67% од населението живее под прагот на сиромаштија, а вработеното население сочинува околу 74% од националната работна сила. Во Централна Африка доминираат земјоделството и сточарството, со релативно изобилство природни ресурси, исклучително слаба и заостаната индустриска инфраструктура, бавен развој на националната економија, а повеќе од 80% од индустриските производи и секојдневните потреби се потпираат на увоз.

Претходно: Добри вести | HNAC Technology Co., Ltd ја доби понудата за проект за нуклеарна централа за вода Гуангдонг Јуехаи Вулан

Следно: HNAC учествуваше на 12. Меѓународен самит за инфраструктурни инвестиции и градежништво

Жешки категории