EN
сите категории

Вести

Дома>Вести

[Проект Вести] Електричната централа Ченжу Џиукаипинг за складирање енергија беше успешно поврзана со мрежата за пробна работа

Време: 2021-06-21 Посети: 161

На 18 јуни, втората фаза на проектот за демонстрација за складирање енергија од батерии на електричната станица за складирање енергија Хунан-Ченжу Џиукаипинг, која беше изградена од HNAC, беше успешно поврзана со мрежата за пробна работа.
图片 1

Проектот за електрана за складирање енергија во Ченжу Џиукаипинг го користи отворениот простор во постојната трафостаница како градилиште. Градежната скала е 22.5 MW/45 MWh на страната на наизменична струја од 10 kV. Усвојува технологија за складирање на електрохемиска енергија и распоред на „целосна префабрикувана кабина“. Huazi Technology го обезбеди проектот Поврзани производи и услуги.

图片 2

Завршувањето на проектот во голема мера го подобри нивото на потрошувачка на нова енергија во покраината и го подобри капацитетот за напојување на електричната мрежа Хунан за време на шпицот на оптоварување, што може умерено да ги забави инвестициите во инфраструктурата на електричната мрежа и да има способност да го поддржи минливиот безбедност и стабилност на електричната мрежа.


Дополнителни информации:


Изградбата на демонстративниот проект за складирање енергија од батерии од втора фаза на Хунан енергетската мрежа започна во октомври 2020 година, со вкупна скала од 60 MW/120 MWh. Ќе користи четири локации (7.5MW, 10MW, 20MW, 22.5MW) пристапен план, нивото на пристапен напон е 10kV. Четирите централи за складирање енергија од овој проект се ставени во функција една по друга и ќе ја опслужуваат електричната мрежа заедно со трите енергетски централи Фуронг, Лангли и Јанонг во првата фаза, што значително ќе ја зголеми моќноста. способноста на мрежата да прифати обновлива енергија, да ја зајакне регулацијата на електричната мрежа и да ја поддржи покраината.
Во периодот на 14-тиот петгодишен план, безбедното поврзување со мрежата и потрошувачката на нова енергија ќе создаде поволни услови за енергичен развој на обновливите извори на енергија и е од големо значење за подобрување на безбедното и стабилно работење на електричната мрежа, снабдувањето со електрична енергија. ниво на гаранција на електричната мрежа Хунан и економскиот развој на сервисната област.

Претходно: HNAC интелигентно работење и одржување Забелешки за раст на бизнисот: Проект за одржување на системот за електрична енергија, возбудување и еднонасочна струја

Следно: 181 милион! HNAC победи на понудата за набавка и инсталација на електромеханичка опрема за хидроцентралата Кандаџи во Нигер

Жешки категории