EN
сите категории

Трансформатор на напојување

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Трансформатор на напојување

主图-首要显示
不显示在详图里
1
2
3
4
5
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување
Трансформатор на напојување

Трансформатор на напојување


1. Енергетскиот трансформатор го користи принципот на електромагнетна индукција за да ја претвори електричната енергија генерирана од напонот на хидрогенераторот (голема струја) во повисок напон (мала струја) и да ја пренесе до електроенергетскиот систем, што може значително да ја намали загубата на моќност пренос на долги растојанија, а е една од главните електрична опрема во хидроцентралата.

Нискиот страничен напон на енергетскиот трансформатор е номиналниот напон што излегува од хидрогенераторот, а високиот страничен напон на енергетскиот трансформатор е номиналниот напон поврзан на електричната мрежа.

2. Класификација на енергетски трансформатори:
A. Поделен е на трифазен трансформатор и еднофазен трансформатор според бројот на фази;
Б. Се дели на трансформатор со две намотки и трансформатор со три намотки според точките на намотување.

Нашата компанија може да обезбеди различни спецификации и модели на трансформатори според барањата на клиентите.

Поднесете истрага
производ вовед

1. Метод на ладење на енергетски трансформатор за упад на масло:
(1) Природна циркулација на масло и природно ладење (тип на само-ладење со упад на масло);
(2) Природно ладење на воздухот со циркулација на масло (ладење со воздушно инвазија на нафта);
(3) Присилно ладење на вода што циркулира масло;
(4) Присилно ладење на воздухот со циркулација на масло;

2. Гаранција за изведба на енергетскиот трансформатор:
(1) Зголемување на температурата: Максималниот пораст на температурата на трансформаторското масло и намотките не може да ја надмине одредената вредност во нормални работни услови;
(2) Ефикасност: Ефикасноста на трансформаторот не може да биде помала од одредената вредност кога работи номиналното оптоварување, номиналниот напон и номиналниот фактор на моќност;
(3) Загуба без оптоварување: Загубата на трансформаторот не може да ја надмине гарантираната вредност при работа без оптоварување;
(4) Загуба на оптоварување: Загубата на трансформаторот не може да ја надмине гарантираната вредност кога работи номиналното оптоварување, номиналниот напон и номиналниот фактор на моќност;
(5) Бучава: Неговиот шум не може да ја надмине одредената вредност кога трансформаторот работи под номинални услови.

1
2
3
4
5
6

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории