EN
сите категории

Прилагодување на системот SCADA

Дома>Добавувач на производи>Прилагодување на системот SCADA

1-首要显示图片
2
3
4
5
6
7
8
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)
Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)

Компјутерски систем за следење HZ3000 (СКАДА систем)Компјутерскиот систем за следење HZ3000 е нова генерација на систем за следење во заднина што го исполнува стандардот SCADA и го интегрира следењето и стекнувањето податоци. Главно вклучува три методи за следење: мониторинг на фабрички станици, далечинско централизирана контрола и следење на облак-услугите, со разновидни функции за следење, како што се прикажување на податоци во реално време, статистичка анализа, масовно складирање податоци, дијагноза на дефекти и рано предупредување.


Компјутерскиот систем за следење HZ3000 се користи во хидроцентрали, трафостаници, фотоволтаични централи, пумпни станици, третман на вода од чешма, третман на отпадни води и други полиња. Главните карактеристики е дека: јасна мрежна структура, високи безбедносни перформанси; јасна поделба на овластувањата, удобно управување; резервиран интерфејс, добра приспособливост; стандарден протокол, силна компатибилност; диверзифициран систем, поддршка за крос-платформа.

Поднесете истрага
производ вовед

Инсталирањето на компјутерскиот систем за следење HZ3000 вклучува верзија на дизајн, верзија која работи и софтверски пакет за инсталација на базата на податоци. Дизајнерската верзија е инсталирана на инженерската работна станица, а корисникот може слободно да го конфигурира екранот за конфигурација, конфигурацијата за комуникација и другите модули. Другата опрема на целата станица треба да ја инсталира верзијата што работи за да врши операции за собирање податоци и следење. Софтверскиот пакет за инсталација на базата на податоци треба да се инсталира на серверот на базата на податоци, кој е одговорен за складирање на историски податоци, записи за работа и други информации во станицата.

Системот за следење HZ3000 ги комплетира операциите како што се процедурите за стартување и исклучување, следење на линијата, следење на единицата и поставување на параметри преку операции за собирање податоци и следење кои се во согласност со стандардите на SCADA; Централизираното управување со потсистеми за автоматизација на лице место и потсистеми за управување со информации се реализира преку регионалниот централизиран контролен центар; Реализација на масивно складирање податоци, ископување податоци и анализа преку платформата за облак услуга.

未 标题 -1
4
5
6
7
8

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории