EN
сите категории

Системот за следење и системот за заштита

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Системот за следење и системот за заштита

1-首要显示图
2
3
4
5
6
Системот за следење и системот за заштита
Системот за следење и системот за заштита
Системот за следење и системот за заштита
Системот за следење и системот за заштита
Системот за следење и системот за заштита
Системот за следење и системот за заштита

Системот за следење и системот за заштитаХидроцентралата е електроцентрала која ја претвора потенцијалната и кинетичката енергија на водата во електрична енергија. Системот за следење и заштита на хидроцентралите е систем на опрема што сеопфатно и систематски го следи, контролира и заштитува овој процес на конверзија на енергија.

Главната задача на системот за следење и заштита на хидроцентралите е да го следи и контролира системот за пренос на вода и производство на електрична енергија, хидрауличната механичка опрема и системи, електричната опрема и системи, портите за поплави и хидраулични структури итн., за да се обезбеди безбедно, ефикасно и економично работење на хидроцентралите.

Поднесете истрага
производ вовед

1. Системот за мониторинг на хидроцентралата главно ги вклучува мерниот систем, сигналниот систем, оперативниот систем и системот за прилагодување на хидроцентралата. Во моментов, компјутерските системи генерално се користат за да се реализира мониторингот на хидроцентралите.

2. Системот за заштита на хидроцентралата главно вклучува заштита на системот за вода, заштита на механичка опрема и заштита на електрична опрема, како што е заштита на станицата од поплава, заштита од преголема брзина на единицата, заштита од прекумерна температура, заштита од низок притисок на маслото за несреќи на уредот под притисок на масло и заштита од релејна заштита за електрична опрема.

1-首要显示图 副本
2
3
4
5
6

Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории