EN
сите категории

Влезен вентил на турбината

Дома>Добавувач на производи>Комплетни комплети на механичка и електрична опрема>Влезен вентил на турбината

1
2
3
4
5
6
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта
Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за порта

Турбински влезен вентил на вентил за пеперутка, сферичен вентил и вентил за портаЗа да се спречи незгодата да се прошири, ремонтира или да се исклучи подолго време, мора да се инсталира главен влезен вентил пред турбината.
Генерално, неопходно е да се инсталира вентил пред турбината кога челична цевка е разгранета за снабдување со вода, а неколку единици или цевката за пренасочување на притисокот е многу долга.

Функцијата:

1. Блокирајте го протокот на вода за време на инспекција и ремонт на турбината;
2. Намалете го истекувањето на вода на единицата кога турбината е исклучена;
3. Затворете го влезниот вентил за да спречите единицата да избега кога ќе пропадне водечката крила.

Поднесете истрага
производ вовед

Влезните вентили на турбината се вклучени во три вида:

1. Вентилот за пеперутка е погоден за турбините Френсис.

2. Сферичниот вентил е погоден за единиците со импулсен тип со висока глава

3. Вратениот вентил се користи по ниска цена, а најмногу за мали единици

Постојат четири начини на работа: рачен, електричен, притисок на маслото и притисок на вода.

Вентилот за пеперутка со тешки чекани и сферичниот вентил се користат за притисок на маслото или притисокот на водата кога се отвораат и се потпираат на тешкиот чекан да се затвори автоматски кога се затвораат. Дејството е сигурно и времето на затворање е прилагодливо. Во моментов е широко користен.


1
2
3
4
5
6
Испраќам барање
поврзани со производот

Жешки категории