EN
Të gjitha kategoritë

Lajme

home>Lajme

Presidenti i Republikës së Afrikës Qendrore merr pjesë në ceremoninë e përfundimit të hidrocentralit Boali 2

Koha: 2021-08-12 Goditjet: 177

Më 11 gusht 2021, restaurimi dhe ndërtimi i Hidrocentralit Boali 2, hidrocentrali më i madh në Republikën e Afrikës Qendrore i ndërmarrë nga HNAC, u mbajt në vendin e projektit në qytetin Boali, Provinca Umberambako, Republika Qendrore Afrikane.

图片 1

Presidenti i Republikës së Afrikës Qendrore Faustin Alchange Tuvadra, Kryetari i Asamblesë Kombëtare Sarangi, Kryeministri Henry-Marie Dondela, ambasadori kinez në Afrikën Qendrore Chen Dong, Këshilltari kinez në Zyrën e Bashkëpunimit të Biznesit Kinë-Afrikë Gao Tiefeng, Iris, përfaqësuese e Grupit të Bankës Afrikane për Zhvillim, Ministër i Zhvillimit të Energjisë dhe Ujit, Guvernator dhe Zëvendës Guvernator i Provincës Umberram Bako, Kryetar i Misionit të Qytetit Boali dhe Anëtar i Parlamentit, Drejtor i Përgjithshëm i Kompanisë Elektrike China-Africa dhe zyrtarë të lidhur, Në ceremoni morën pjesë përfaqësues nga China Gezhouba Group, HNAC Technology Co., Ltd, Shanxi Construction Investment Group dhe palë të tjera pjesëmarrëse, zyrtarë nga qyteti Boali dhe përfaqësues të masave. I dëshmuar nga më shumë se 300 të dërguar nga vende të ndryshme dhe njerëz vendas, Presidenti Tuvadela filloi operacionin e prodhimit të energjisë me një klikim dhe mediat kryesore lokale si Televizioni Kombëtar i Afrikës Qendrore, "Zango Afrika" dhe Agjencia Kombëtare e Lajmeve të Afrikës Qendrore e ndoqën dhe raportoi në kohë reale. Menaxheri i projektit HNAC Yang Xian u ftua të marrë pjesë në ceremoninë e përfundimit në emër të kompanisë dhe pranoi "Medaljen Presidenciale" të dhënë nga Presidenti i Republikës së Afrikës Qendrore.

Ceremonia e çmimeve

2 图片

Presidenti Tuvadela mbajti një fjalim në ceremoni, duke uruar përzemërsisht përfundimin e projektit Boali 2 me orar dhe cilësi. Ai tha se operimi i prodhimit të energjisë elektrike i projektit ka zgjidhur problemin e energjisë elektrike të banorëve vendas dhe ka përfituar banorët vendas. Është një dëshmi e miqësisë së gjatë mes dy vendeve. Ai falënderoi sinqerisht ndërmarrjet kineze për mbështetjen e ndërtimit të ofruar për Republikën e Afrikës Qendrore dhe vlerësoi lart punën e palodhur të pjesëmarrësve të projektit.

3 图片

Presidenti Tuvadela inspekton Projektin Boali 2

图片 4

图片 5

Presidenti Tuvadra fillon operacionin e gjenerimit të energjisë me një klik

Republika e Afrikës Qendrore është një vend pa dalje në det në qendër të kontinentit afrikan dhe një nga vendet më pak të zhvilluara në botë. Shkalla e mbulimit kombëtar të furnizimit me energji elektrike është vetëm 8%, dhe shkalla e furnizimit me energji kapitale është vetëm 35%. Hidrocentrali Boali 2 ndodhet në qytetin Boali, Provinca Umberambako, Afrika Qendrore. Termocentrali ka qenë në funksion për dekada që nga përfundimi i tij. Komponentët janë plakur seriozisht, defektet ndodhin shpesh dhe efikasiteti i prodhimit të energjisë është i pamjaftueshëm, gjë që nuk mund të garantojë kërkesën e përditshme për energji elektrike të banorëve vendas. . Në vitin 2016, Banka Afrikane për Zhvillim vendosi të ofrojë asistencë për qeverinë kineze dhe afrikane për rindërtimin e termocentralit 10 MW dhe linjës së transmetimit në fazën e parë të Hidrocentralit Boali 2 dhe ndërtimin e fazës së dytë.

图片 6

Pamje Panorama e Projektit

Projekti filloi në shkurt 2019 dhe përfundon më 11 gusht 2021. Gjatë ndërtimit të projektit, ai ka kaluar shumë teste si epidemi, luftëra dhe emergjenca, por ekipi i projektit nuk ka qenë kurrë kaotik, i organizuar shkencërisht dhe i kapërcyer. vështirësi me një shpirt të lartë për të siguruar përfundimin e qetë të projektit.

图片 7

Përfundimi dhe vënia në punë zyrtare e projektit jo vetëm që ka përmirësuar situatën e mungesës së energjisë lokale, por gjithashtu ka një ndikim pozitiv në mjedisin e investimeve, biznesit dhe punësimit në Afrikën Qendrore, duke përshpejtuar stabilitetin social dhe duke nxitur zhvillimin ekonomik. Është një projekt kyç për jetesë në Republikën e Afrikës Qendrore. .
Në të ardhmen, HNAC dhe personeli teknik do të vazhdojë të jetë i stacionuar në vend për të ofruar operim, mirëmbajtje dhe shërbime teknike për projektin.


Leximi më tej

    Republika e Afrikës Qendrore ndodhet në qendër të kontinentit afrikan, kufizohet me Kamerunin në perëndim, Sudanin në lindje, Çadin në veri dhe Kongon (Kinshasa) dhe Kongon (Brazzaville) në jug, me një sipërfaqe toke. prej 623,000 kilometra katrorë. Afrika Qendrore ndodhet në tropikët me një klimë të nxehtë. Diferenca e temperaturës gjatë gjithë vitit është e vogël (temperatura mesatare vjetore është 26°C), por diferenca e temperaturës mes ditës dhe natës është e madhe. I gjithë viti ndahet në sezonin e thatë dhe sezonin e shirave. Maj-tetor është sezoni i shirave, dhe nga nëntori deri në prill është sezoni i thatë. Reshjet mesatare vjetore janë 1000-1600 mm, të cilat gradualisht zvogëlohen nga jugu në veri. Afrika Qendrore është e pasur me burime ujore. Lumenjtë kryesorë përfshijnë lumin Ubangi dhe lumin Wam. Është një nga 49 vendet më pak të zhvilluara të shpallura nga Kombet e Bashkuara. Më shumë se 67% e popullsisë jeton nën kufirin e varfërisë dhe popullsia e punësuar përbën rreth 74% të fuqisë punëtore kombëtare. Afrika Qendrore dominohet nga bujqësia dhe blegtoria, me burime natyrore relativisht të bollshme, infrastrukturë industriale jashtëzakonisht të dobët dhe të prapambetur, zhvillim të ngadaltë të ekonomisë kombëtare dhe më shumë se 80% e produkteve industriale dhe nevojave të përditshme mbështeten në importe.

Paraprakisht: Lajm i mirë | HNAC Technology Co., Ltd fitoi ofertën për Projektin e Ujit Bërthamor Guangdong Yuehai Wulan

Tjetra: HNAC mori pjesë në Forumin e 12-të Ndërkombëtar të Samitit të Investimeve dhe Ndërtimit në Infrastrukturë

Kategoritë e nxehta